Lactatiekundige zorg voor moeder en kind

Borstvoeding: natuurlijk, maar niet altijd vanzelfsprekend

Door borstvoeding te geven, geef je je baby de meest natuurlijke voeding. Maar borstvoeding is méér dan alleen maar eten en drinken. Je hebt veel direct contact met je baby wat helpt in een stevige band opbouwen. Door te reageren op de signalen die je kindje afgeeft, leert je baby dat hij of zij altijd bij jou terecht kan.
In bepaalde situatie’s kan borstvoeding geven een extra uitdaging zijn. Bijvoorbeeld als je kindje te klein of te vroeg is geboren. Als je een zware bevalling hebt gehad, waardoor jijzelf meer tijd nodig hebt om te herstellen. Of als je baby hier pijnlijk van is.
Misschien lukt het aanleggen nog niet zo goed, en ervaar je pijn aan je tepels. Of groeit je kindje nog niet zo lekker als dat je zou willen.
Natuurlijk zal je kraamverzorgster alles doen wat zij kan om jou te ondersteunen, maar soms is er meer specialistische hulp op het gebied van borstvoeding nodig. Dan ben je bij mij welkom met al je vragen!

Lactatiekundige zorg in Zwolle en omgeving

Lactatiekunde is echt een vak apart. Door een wereldwijd erkende opleiding met internationaal IBCLC diploma, kun je ervan verzekerd zijn dat ik goed opgeleid ben, met de ruime ervaring. Dit is van zorgverzekeraars ook een vereiste om mijn zorg (grotendeels) vergoed te krijgen vanuit je aanvullende verzekering. Naast lactatiekundige ben ik ook verpleegkundige en beschik ik over brede kennis van het menselijk lichaam.
Ik sluit aan bij jouw behoeften en wensen. In alle rust, met de tijd die wij nodig hebben. Aan je kraambed en in je eigen vertrouwde omgeving.
Zo komen we samen tot een plan waar jullie je goed bij kunnen voelen.

Als je al langer borstvoeding geeft

Voed je je kindje al wat langer? Dan kun je je afvragen hoe je borstvoeding en vaste voeding kunt gaan combineren. Of voel je je misschien onzeker omdat je kindje minder hard groeit. Ook dan kunnen nog wel eens klachten als kloven en pijn voorkomen. Of misschien wil je afbouwen en wil je weten welke manieren bij jullie zouden kunnen passen. Hierin kan ik je zeker verder op weg helpen.

Delen van kennis en voorlichtingsavonden over borstvoeding

Met heel veel plezier en enthousiasme draag ik mijn kennis en ervaring over aan zwangeren en andere zorgprofessionals. Regelmatig kunnen aanstaande ouders een workshop over borstvoeding bij mij volgen, in Het Borstvoedingscentrum Zwolle.
Dit is onderdeel van het prachtige concept van Mens&Kinders.

Ik sta ook graag in contact met andere disciplines, want ik ben ervan overtuigd dat we alleen sámen de geboortezorg nog beter kunnen maken. Neem gerust contact met mij op als je als zorgprofessional behoefte aan een informatie avond over borstvoeding voor je team hebt. Of gewoon even wil sparren!

Zwanger

Ben je nu zwanger en heb je al wat vragen over borstvoeding?

Bevallen

Ben je al bevallen en heb je vragen over borstvoeding?

Verhuur

Heb je een borstkolf nodig of andere hulpmiddelen?